Skip to main content

Ankara Kalkınma Ajansı, devlet desteklerini anlattı

May 15, 2013

Toplantının açılış konuşmasını yapan Ankara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Doç. Dr. Asım Balcı, yürütülen bölge planlama çalışmalarından bahsederek, "Şimdi 10. Ulusal Kalkınma Planı ile uyumlu olacak bir şekilde hazırlıklarımızı sürdürüyoruz. Ankara'nın yol haritasının çizilebilmesi için önümüzdeki günlerde 2014-2023 Ankara bölge planı hazırlıkları kapsamında geniş katılımlı bir toplantı gerçekleştireceğiz" diye konuştu. Paydaşların katılımından ve desteğinden duyduğu mutluluğu ifade eden Balcı, şunları söyledi: "Sayın Ankara Valimizin önderliğinde, Ankara'nın 2023 yılına kadarki bölge planları, stratejileri ve vizyonunu ortaya koyan çalışmalar yürüteceğiz. Ajansımızın gerçekleştirdiği faaliyetlere, paydaşlarımızın katılımı ve desteği çok önemli. Hazırlamış olduğumuz bölge planları, merkezde Kalkınma Bakanlığımızın onayına sunuluyor. Sayın Başbakanımız başkanlığında toplanan Bölgesel Gelişme Ulusal Komitesi'nin onayından sonra planlar bağlayıcı bir hale dönüşüyor. Bu yılın sonuna kadar tüm bu süreçler tamamlanmış olacak, dolayısıyla katılımcılarımızın görüş ve önerileri çok önemli."

12 Bin Kişiye Eğitim

"Ankara'ya nasıl daha fazla yatırımcı getirilebilir, bunların arayışı içindeyiz" diyen Balcı, destek programlarının devam ettiğini bildirdi. Ankara Kalkınma Ajansı Program Yönetim Birim Başkanı Süleyman İslamoğlu da Ankara'nın her platformda tanıtımına destek sunduklarını söyledi. İslamoğlu, çevreye duyarlı yenilikçi uygulamalar için 113, sosyal kalkınma için 117, kırsal kalkınma için 61 ve turizm mali destek programı için 84 başvuru aldıklarını ve desteklenecek tekliflerin Mayıs ayında yapılacak toplantıyla duyurulacağını açıkladı. Bugüne kadar yaklaşık 12 bin kişiye eğitim imkanı sağladıklarını belirten İslamoğlu, şunları kaydetti:
"Ankara Kalkınma Ajansı'nın teknik ve mali desteklerinin yanı sıra eğitim faaliyetleri de planlıyor. Kuruluşumuzdan bu yana, mali destek programında bin 287, teknik destek kapsamında 9 bin 550, proje döngüsü yönetiminde 139, uygulamalı girişimcilikte 60, dış ticarette 450 ve inovasyon konularında 300 kişiye eğitim imkanı sunduk.

Toplantının öğleden önceki oturumda kurum temsilcilerince Teknokent Destekleri ile TÜBİTAK TEYDEB Destekleri hakkında sunumlar gerçekleştirildi. Öğleden sonraki oturumlarda ise sırasıyla KOSGEB, Orta Anadolu İhracatçılar Birliği'nin dış ticaret destekleri ile Ekonomi Bakanlığı'nın teşvik sistemi, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ve Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu'nun destekleri anlatıldı. 

Toplantıda kullanılan sunumlar aşağıda yer almaktadır: