Devlet Destekleri Bilgilendirme Toplantısı
Ankara Kalkınma Ajansı Yatırım Destek Ofisi tarafından girişimcileri, işadamlarını ve potansiyel yararlanıcıları bilgilendirmek ve farkındalık yaratmak amacıyla gerçekleştirilen organizasyona çok sayıda Ankaralı katıldı. İki gün süren organizasyonda; Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Ekonomi Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu, İŞKUR, TÜBİTAK, Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı ve Orta Anadolu İhracatçı Birliği'nden gelen uzmanlar sunulan teşvik ve destekleri anlattı.
Şayık, "Ankara potansiyelini ortaya koydu"
Toplantının açılış konuşmasını yapan Ankara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Arif Şayık, sözlerine Soma'da yaşanan facia için taziyelerini bildirerek başladı.
Arif Şayık, konuşmasında Ankara'nın ekonomik ve sosyal yönden kalkınması için çalışmalar yürütüldüğünü hatırlattı. Şayık, Ajansın mali destek veren bir kurum olmanın yanı sıra bilgi ve referans sunan bir yapı olduğuna dikkat çekti. Etkinlik ile Ankara'nın devlet desteklerinden daha fazla yararlanmasının hedeflendiğini belirten Şayık, Ankara'nın bu konuda potansiyelini ortaya koyduğunu vurguladı. Arif Şayık; "İstatistiklere baktığımız zaman Ankara 2009-2013 yıllarında "Teknogirişim Sermaye Desteği" kapsamında 472 projeyle birinci sırada yer almakta. SANTEZ proje kapsamında Orta Doğu Teknik Üniversitesi 50 proje ile birinci, Gazi Üniversitesi ve Hacettepe Üniversitesi ile devam etmekte. TÜBİTAK tarafından verilen hibe destekleri ile 1995-2012 yılları arasında Ankara birikimli olarak değerlendirildiğinde Ankara yaklaşık %20 ile ikinci sırada. Ankara Kalkınma Ajansı olarak burada olmamızın sebebi bu oranları birinci sıraya taşımak ve Ankara'yı devletin verdiği hibelerden en fazla yararlanan il konumuna yükseltmektir." dedi.
Uzmanlar anlattı
Etkinlikte; Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Ekonomi Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu, İŞKUR, TÜBİTAK, Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı ve Orta Anadolu İhracatçı Birliği uzmanları sunulan teşvik ve hibe programları ile ilgili sunumlar gerçekleştirdiler. Sunumların ardından katılımcılardan gelen sorular yanıtlandı, bilgi ve görüş alışverişi yapıldı. Büyük ilgi gören etkinliğin üçüncüsü önümüzdeki dönemde gerçekleştirilecek.