Nallıhan’da İnovasyon Eğitimi
Avrupa Birliği Bakanlığı tarafından yürütülen "Sivil Toplum Diyaloğu IV" kapsamında desteklenen proje ile kırsalda yenilikçi yaklaşımların yaygınlaştırılması hedefleniyor. Projenin ilk basamağı olan farkındalık eğitimleri, Beypazarı, Çubuk ve Kızılcahamam ilçelerinin ardından Nallıhan'da gerçekleştirildi. 30 Mart 2016 tarihinde yapılan eğitim programına, Nallıhanlı çiftçiler, kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum kuruluşları temsilcileri katıldı.
Program'da ilk olarak Proje Koordinatörü olan Ankara Kalkınma Ajansı uzmanı Dr. Coşkun Şerefoğlu söz aldı. Şerefoğlu, proje ile Nallıhanlı çiftçilere yenilikçi tarım yöntemlerinin tanıtılacağını böylelikle yenilikçiliğin Ankara'nın kırsal bölgelerinde yaygınlaştırılacağını vurguladı.
Daha sonra Ankara Kalkınma Ajansı uzmanlarından Aytül Güngör inovasyon konulu sunumda Ar-Ge ve inovasyonun önemi, Türkiye'nin inovasyon performansı ile inovasyon ve Ar-Ge farklılıkları konularına değindi. Sunumun ardından Türk Patent Enstitüsü Şube Müdürü Ayşegül Demircioğlu tarafından "Sınai Mülkiyet Hakları ve Patent İşlem Süreçleri" anlatıldı. Demircioğlu, Nallıhan 'örtmesi' ve 'iğne oyası' için coğrafi işaret başvurusunun yapıldığını ve başvurunun onay aşamasında olduğunu bildirdi. Demircioğlu, diğer yöresel ürünlerin coğrafi işaretlemesi için yapılması gerekenler hakkında bilgilendirme yaptı.
İkinci oturumda ise Ekonomi Bakanlığı'ndan Mustafa Yılmaz tarafından Nallıhanlı çiftçilere Ekonomi Bakanlığı'nın sunduğu hizmetler anlatıldı ve tarım ihracatçılarına verilen destekler anlatıldı. Etkinlikte son olarak Ankara Kalkınma Ajansı uzmanlarından Gökhan Yalçın tarafından "Kırsalda İnovasyon Gerekliliği" ve "Kırsal Ekonomilerdeki Temel Problemler" başlıklı konularda sunum gerçekleştirildi.
"Ankara'da İnovasyonu Kırsal Alanlara Taşıyoruz" projesi kapsamında farkındalık eğitimleri Polatlı ilçesi ile devam edecek.