Ankara Kalkınma Ajansı Etki Analizi Sempozyumu’na Katıldı
Kalkınma Ajansları tarafından uygulanan mali destek programlarının etkinliğinin arttırılmasında önemli bir rolü bulunan Etki Analizi çalışmalarının değerlendirilmesi, bu konuda yapılacak çalışmalarda kullanılan yöntemlerin tartışmaya açılması ve tüm Kalkınma Ajanslarının bu tür çalışmalarda uygulayabileceği ortak yöntem ya da yaklaşımlar geliştirilebilmesi amacıyla Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı(DOĞAKA)'nın ev sahipliğinde 25-28 Mayıs tarihleri arasında "Etki Analizi Sempozyumu" düzenlenmiştir.
Ankara Kalkınma Ajansı'nın da "etki analizi" çalışma grubu uzmanlarıyla katılım sağladığı etkinlikte, Ajansların program değerlendirme ve etki analizi çalışmalarının ajanslar için şeffaflık ve hesap verilebilirliğin sağlanması, mevcut programların rehabilitasyonu ve yeni destek programlarının tasarımı için önemi vurgulandı. Etkinlik, diğer Ajansların etki analizi çalışmaları hakkında detaylı bilgi alınması, benzer çalışmalarda yaşanan sorunların ve geliştirilen çözümlerin görülmesi ve uygulamalarda bütünlük sağlanması adına katkı sağlamıştır.
Etkinlikte Ankara Kalkınma Ajansı da etki analizi ve program değerlendirme alanlarında tamamladığı pilot çalışmasını "2011 Yenilikçi Uygulamalar Mali Destek Programı Program Değerlendirme Raporu ve Etki Analizi" tanıtma fırsatı bulmuştur.
Ankara Kalkınma Ajansı'nın ilk proje teklif çağrısı olan 2011 yılı mali destek programlarına yönelik gerçekleştirdiği program değerlendirme raporu ile proje bazlı etki analizi pilot çalışmalarına aşağıdaki bağlantılardan ulaşılabilir.
- 2011 Yenilikçi Uygulamalar Mali Destek Programı Değerlendirme Raporu
- Cerrahi Aspiratörün Yerli Üretilip İthalatının İhracata Döndürülmesi Projesinin Ekonomik Etki Analizi
- Sürdürülebilir Bir Turizm İçin Uygulamalı Hamam Müzesi Projesinin Ekonomik Etki Analizi
- İnternet Ticaretinde Aracılı Pazarlama Ağı (ITAP) Projesinin Ekonomik Etki Analizi