PCM’de Rekora Doğru
Proje Döngüsü Yönetimi Eğitim Programında rekora gidiliyor. Ankara Kalkınma Ajansı uzmanlarınca ücretsiz olarak verilen eğitimlerde bu yıl 600 Ankaralıya ulaşıldı.
Ankara'nın proje hazırlama ve yönetme yeteneğini artırmak için düzenlenen ve büyük ilgi gören eğitim programı Ankara Kalkınma Ajansı tarafından her ay düzenleniyor. Ajans Program Yönetimi Birimi uzmanlarınca verilen eğitimlerde, Avrupa Birliği (AB) ve diğer uluslararası fon kaynaklarının kullandığı Proje Döngüsü Yönetimi ve Mantıksal Çerçeve Yaklaşımı (PCM) katılımcılara anlatılıyor. Uluslararası fon kaynaklarının kabul ettiği PCM ulusal kuruluşlara proje hazırlama yöntemi olarak da öne çıkıyor. Ajans ayrıca kurumlardan gelen talep doğrultusunda eğitim programını çeşitlendirerek çalışmalarına devam ediyor. Bu kapsamda aralarında; Türk Kızılayı, Emniyet Genel Müdürlüğü, Gazi Üniversitesi, Ankara Gençlik Hizmetleri Spor Müdürlüğü, Kamu Hastaneleri Birliği ve okulların yer aldığı birçok kuruma eğitim verildi.
Ekim Ayı Eğitimleri
Eğitimlerin bu ayki programı 25-26 Ekim tarihlerinde gerçekleştiriliyor. İki günlük programda bir fikrin projeye dönüşmesi için gerekli analiz ve planlama aşamaları hakkında eğitim veriliyor. Katılımcılar, kendi proje fikirleri üzerinden çeşitli uygulama çalışmaları yürütürken, proje döngüsü yönetimi mantığı, sorun analizi, paydaş analizi, hedef analizi, strateji analizi, mantıksal çerçeve matrisi, faaliyet planı ve bütçe hazırlama, hibe programları başvuru formları konularında bilgi sahibi oluyor.
Şayık: Eğitimlerimiz Büyük İlgi Görüyor
Ankara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Arif Şayık, bölgedeki paydaşların proje geliştirme kapasitesini geliştirmek için düzenlenen eğitimlerin devam edeceğini bildirdi. Şayık, kamu, özel sektör ve sivil topluma verilen eğitimler sayesinde, kurumların alternatif finansman kaynaklarına erişimine katkı sağlandığını ve bunun Ankara ekonomisi ve insan kaynağı gelişimi açısından önemli olduğunu vurguladı. Şayık, yılsonuna kadar 750 Ankaralıya ulaşmak istediklerini kaydetti. Eğitim programının büyük ilgi gördüğünü ve kurumlardan ciddi talep geldiğini hatırlatan Şayık, 2018 yılında programı içerik ve biçim olarak geliştireceklerini ifade etti.