Uluslararası Tarım ve Gıda Kongresi 2012
Kongrede Ele Alınacak Konulardan Bazıları
- Toprak, Su, Alternatif Tarım Teknolojileri ve Enerji Konularında Son Gelişmeler(Güneş Enerjisinin Tarım ve Gıda Sektöründe Kullanımı)
- İklim Değişikliğinde Güncel Konular(İklimsel Etki Değerlendirmesi)
- Tohum, Fide, Fidan Üretiminde Yeni Teknikler(Doku Kültürü, Hücre Kültürü)
- Hayvansal Üretimde, Su Ürünlerinde, Yeni Teknolojiler, (Embriyo Transferi, Klonlama, Suni Tohumlama)
- Gıda, Açlık, Obezitede, Beslenme ve Sağlık İlişkilerinde, Yerel, Bölgesel, Ulusal ve Uluslararası Stratejik Gelişmeler
- Tarım ve Gıda Sektöründe Bilişim Teknolojileri; Rfıd, Gps ve Dığerleri
- Gıda Güvenliği ve İzlenebilirlik Teknolojileri (Dna İle Kimliklendirme, Vb.) Yasal ve Denetim Alt Yapısı
- Gıda, İçecek, Biyoteknoloji, Nütrasötik Teknolojilerde Yeni Laboratuvar ve Otomasyon Uygulamaları
- Yeni Ürün ve Yeni Proseslerin Tanıtılması; Tarım ve Gıdada Nanoteknoloji Uygulamaları
- Gıda Ambalaj Sektöründe Yeni Stratejiler
- Tarım ve Gıda Ürünlerinde Fiyat, İthalat-İhracat, Ürün Borsaları, Lisanslı Depoculuk, Küme Analizleri, İstihdam ve Kırsal Yaşam Kalitesi
- Gıda ve Tarım Sektöründe Finans, Subvansiyonlar , Krediler, ve Kooperatifler
- Perakende Sektörü Gıda ve Tarımsal Üretim İlişkileri
Bildiri Özeti Yazım Kuralları
- Başlık büyük harflerle yazılmalıdır
- Bütün yazarların adları, soyadları ve kurumları açık bir biçimde yazmalıdır.
- Bildiri özetleri amaç, yöntem, sonuç ve yorumu içerecek şekilde ayrıntılı olarak düzenlenmeli ve 300 kelimeyi aşmamalı, Times New Roman yazım karakterinde 12 punto ve tek satır aralığı ile yazılmalıdır.
- Özetler; giriş, yöntem, bulgular, sonuç ve kaynakları içerecek şekilde düzenlenmelidir.
- Sunum yapacak yazarın adı, soyadı, telefonu ve sürekli kullandığı e-posta adresi mutlaka belirtilmelidir. Bildiriler ile ilgili tüm yazışmalar belirtilen e-posta adresi ile gerçekleştirilecektir.
- Bildirilerin sunum biçimi isteği mutlaka kayıt işlemi sırasında belirtilmelidir ( sözel yada poster).
- Anahtar kelime verilmelidir.
- Bildiri özetleri 15 Kasım 2011 tarihine kadar bildiri@tarimvegidakongresi.org adresine gönderilmelidir.
- Bildiri kabullerinin duyurulması 15 Aralık, 2011 tarihinden itibaren e-posta yolu ile duyurulacaktır. Bilgilendirme sadece belirtilen e-posta adresine yapılacaktır.
Tam Bildiri Metni Yazım Kuralları
- Özet metin en fazla 100 kelimeden oluşmalı ve Times New Roman yazım karakterinde 12 punto ve tek satır aralığı ile yazılmalıdır.
- Bildiri genel olarak; Başlık, özet, abstract, İngilizce ve Türkçe anahtar sözcükler, Giriş, Materyal ve Yöntem, Araştırma Bulguları, Tartışma ve Sonuç, Kaynaklar, ana başlıkları altında hazırlanmalıdır.
- Tüm başlıklar büyük harflerle koyu punto olmalıdır. Bildirinin tamamı 8 sayfayı geçmemelidir.
- Bildiri başlığı koyu, 14 punto olmalıdır. Yazar isimlerinden sonra özet, daha sonra da İngilizce başlığı ile abstract eklenmelidir. Bildiri başlığı dışındaki diğer bölüm başlıkları 12 punto olmalı, özet ve abstract başlığı ortalanırken metin içindeki diğer başlıklar paragraf başlangıcında olmalıdır.
- Yazar isimleri, bildiri başlığının altında bir satır boşluktan sonra unvan belirtilmeden koyu 12 punto ile verilmelidir. Yazarın ön ismi açık ve küçük harfle soyadı büyük harfle yazılmalıdır. Birden fazla yazar varsa onlar da aynı şekilde araya virgül vb. işaret konulmadan verilmelidir.
- Yazarlarla ilgili açıklayıcı bilgiler ve diğer dipnotlar rakamla belirtilmeli yazarlarla ilgili dipnotta adres öncesi unvan verilmelidir. Ayrıca dipnotta ilk yazarın e-mail adresi de verilmelidir.
- Bildiride yazı tipi Times New Roman olmalıdır. Özet, anahtar sözcükler, abstract, key words, şekil alt yazısı, çizelge ve başlığı, kaynaklar ve dipnot 10 punto; giriş, materyal ve yöntem, araştırma bulguları, tartışma ve sonuç bölümleri 12 punto tek satır arası yazılmalıdır.
- Bildiri A4 kağıdına yazılmalı, üst ve alttan 2.5 cm., sol ve sağ kenarlarda 2.5 cm. boşluk bırakılmalıdır. Paragraflar satır başından başlamalı ve her iki yana dayalı olmalıdır. Bölümler arasında bir satır boşluk bırakılmalıdır. Bildiride yer alan cins ve türlerin bilimsel isimleri italik karakterde olmalıdır. Lütfen bildirilerinizi MS Office 2003 programına uyumlu olarak gönderiniz.
- Özet ve abstract en çok 200 sözcük olmalıdır. Özet ve abstract'dan sonra en çok 5 sözcük olmak üzere anahtar sözcükler ve key words yer almalıdır.
- Kaynaklar listesinde yer alan literatür alfabetik sırada yazar-tarih sistemine göre verilmelidir. Kitap ve kitap bölümünün adının her kelimesinin ilk harfi büyük harf olmalıdır. Kaynakların yazılışında ilk satır sola yaslanmalı izleyen satırlar 1 cm içeri çekilmelidir.
- Bildiriler tam metin olarak 15 Aralık 2011 tarihine kadar bildiri@tarimvegidakongresi.org adresine gönderilmelidir.
Poster Bildiri Yazım Kuralları
Poster bildiriler; kongre bildiri kitabında yer alacağı için metin formatında sözlü bildiri yazım kurallarına göre düzenlenerek 1 Kasım 2011 tarihine kadar bildiri@tarimvegidakongresi.org adresinde gönderilmelidir.
Ayrıca her poster bildiri, kongre süresince sergileneceği için, aşağıdaki yazım kurallarına göre hazırlanacak ve katılımcı tarafından kongreye kayıt esnasında ilgili yetkiliye teslim edilecektir.
Ebatlar: Posterler tercihen 90 x 110 cm boyutunda dikey olarak hazırlanmalıdır.
Düzen: Takipte kolaylık sağlaması açısından, posterde sol üst köşeden başlayıp (yukarıdan aşağı ve soldan sağa ilerleyerek) sağ alt köşede son bulacak bir dizgi izlenmelidir.
Metin: Poster metni 1-2 metreden rahatlıkla okunabilmelidir. Metinde tercih edilebilecek karakter boyutları genel olarak aşağıda belirtildiği şekilde olmalıdır. Ancak posterin kapsamına bağlı olarak, sunuşu daha da güzelleştirmek adına bunlardan sınırlı düzeyde kalmak üzere sapmalar söz konusu olabilir.
- Bildiri ana başlığı: 48 punto (koyu ve büyük harflerle)
Başlığın tamamı büyük harflerle yazılmalıdır.
- Yazar adı-soyadı: 36 punto (koyu, büyük ve küçük harflerle)
Ünvan yazılmamalı, soyadı büyük harflerle yazılmalı, posteri sunan yazar ismi alt çizgili olmalıdır.
Bütün yazarların e-posta adresleri hemen ismin altına küçük puntolarla yazılmalıdır.
- Adres bilgileri: 32 punto (normal, büyük ve küçük harflerle)
Yazarların temsil ettiği kurumlar isimlerle paralel olarak üst simge ile işaretlenmelidir.
Kurum adresleri, yazar isimlerinin altında yer almalıdır.
- Bölüm başlığı: 32 punto (koyu ve büyük harflerle)
- Normal metin: 24 punto (normal)
- Kaynaklar: 18 punto (normal)
Renk: Göz rahatlığı açısından, poster arka planında nötr veya gri tonlar kullanılmalı, metin yazıları için ise koyu tonlar tercih edilmelidir.
Ödüller ve Ödül Kategorileri
Ödül Komisyonu tarafından yapılan titiz ve dikkatli çalışmalar sonucunda yapılan başvurular arasından gıda ve tarım sektörünün ödüle layık firmaları belirlenecektir.
Bu seneki ödül konularından en önemlisi ise "son elli yılda Türkiye'de tarım ve gıda sektörünün dünya tarım ve gıda sektörüne en önemli 5 katkısı ne olmuştur. Bu konular belirlenecek ve her birine ödül verilecektir.
Güvenilir Gıda Ödülleri, her yıl sektöründe en iyi olanlar arasından seçilecek kişi, kurum, kuruluş ve markalara verilir. " Uluslararası Tarım ve Gıda Kongresi 2012 Ödül Töreni" ne başvuru yapacak firmalar, aşağıda belirtilen ödüllerden birine veya birden fazlasına başvuru yapabilecektir.
- Güvenilir Marka Ödülü,
- En etkili enerji kullanım Ödülü
- En İyi Ambalaj Ödülü,
- En iyi laboratuar cihazı Ödülü
- En Doğal Gıda Üretimi Ödülü
- Yılın Perakendecisi Ödülü,
- Tüketicilerin en beğendiği ürün ödülü
- En iyi pazarlama Ödülü,
- Sivil Toplum Kuruluşu Ödülü,
- Yılın Girişimcisi Ödülü,
- Uluslararası Başarı Ödülü,
- En İyi Sosyal Sorumluluk Projesi Ödülü,
- İnovasyon ve Ar-Ge Ödülü,
- En iyi proses ödülü
- Sektöre Katkı Sağlayanlar Ödülü,
- En Başarılı Gıda İhracatçısı Ödülü,
- Güvenilir Gıda Özel Ödülü,
- Yılın Tarım Yazarı
- Yılın Tarımsal Yayın Programı